Perfectly Modded

Modding done right!
 
HomeHome  WebsiteWebsite  PublicationsPublications  YouTubeYouTube  TwitchTwitch  CalendarCalendar  GalleryGallery  FAQFAQ  SearchSearch  MemberlistMemberlist  UsergroupsUsergroups  RegisterRegister  Log in  

Share | 
 

 [solved]performance issues in 4.4

View previous topic View next topic Go down 
AuthorMessage
enyan0
Rookie poster
Rookie poster


Posts : 8
Points : 303
Reputation : 0
Join date : 2016-11-05

PostSubject: [solved]performance issues in 4.4   Thu Nov 10, 2016 7:52 am

Hi,

I have a strong performance impact (28fps) in exteriors as well as interiors. When looking I have tried disabling all mods (by modorganizer, left pane), with all settings at low (from skyrim configurator). The performance issue remains. VRam is properly set (tried both default and 8192mb). GPU maximum performance is set and other options as well.

I have a i7 6700HQ with 1070gtx@overclock and 32gb ddr4, ssd.

My backup install of Skyrim without SPM runs just fine @ at lots of fps...

FPS drops does not occurs when looking anywhere. It seems related to the models somehow, maybe specular. Cant really tell


Any ideas on what may be causing the issues?

Thanks a lot!
Back to top Go down
View user profile
InsaneJun
Look ma no hands
Look ma no hands
avatar

Posts : 44
Points : 361
Reputation : 7
Join date : 2016-10-27

PostSubject: Re: [solved]performance issues in 4.4   Thu Nov 10, 2016 8:00 am

@enyan0 wrote:
Hi,

I have a strong performance impact (28fps) in exteriors as well as interiors. When looking I have tried disabling all mods (by modorganizer, left pane), with all settings at low (from skyrim configurator). The performance issue remains. VRam is properly set (tried both default and 8192mb). GPU maximum performance is set and other options as well.

I have a i7 6700HQ with 1070gtx@overclock and 32gb ddr4, ssd.

My backup install of Skyrim without SPM runs just fine @ at lots of fps...

FPS drops does not occurs when looking anywhere. It seems related to the models somehow, maybe specular. Cant really tell


Any ideas on what may be causing the issues?

Thanks a lot!
I heard someone disabling hyperthreading and that worked for them you should try and see if it works
Back to top Go down
View user profile
enyan0
Rookie poster
Rookie poster


Posts : 8
Points : 303
Reputation : 0
Join date : 2016-11-05

PostSubject: Re: [solved]performance issues in 4.4   Fri Nov 11, 2016 12:13 am

Nope. Also, there is no problem with another skyrim installation I have. This is something related to the mod pack.
Back to top Go down
View user profile
RottenDub
Admin
Admin
avatar

Posts : 1706
Points : 3171
Reputation : 355
Join date : 2015-08-06
Age : 30
Location : Where bad dreams begin

PostSubject: Re: [solved]performance issues in 4.4   Fri Nov 11, 2016 12:18 am

@enyan0 wrote:
Nope. Also, there is no problem with another skyrim installation I have. This is something related to the mod pack.

Hello! what operating system?

__________________________
Back to top Go down
View user profile http://perfectlymodded.weebly.com/
enyan0
Rookie poster
Rookie poster


Posts : 8
Points : 303
Reputation : 0
Join date : 2016-11-05

PostSubject: Re: [solved]performance issues in 4.4   Fri Nov 11, 2016 12:19 am

Windows 10 64.
Back to top Go down
View user profile
RottenDub
Admin
Admin
avatar

Posts : 1706
Points : 3171
Reputation : 355
Join date : 2015-08-06
Age : 30
Location : Where bad dreams begin

PostSubject: Re: [solved]performance issues in 4.4   Fri Nov 11, 2016 12:21 am

@enyan0 wrote:
Windows 10 64.

Installed all the files from X:\Skyrim\-=SPM 4.4 redist=-\Redist ?
Updated Nvidia Driver?

Try these settings in enblocal :

ReservedMemorySizeMb=512
VideoMemorySizeMb=10240

__________________________
Back to top Go down
View user profile http://perfectlymodded.weebly.com/
enyan0
Rookie poster
Rookie poster


Posts : 8
Points : 303
Reputation : 0
Join date : 2016-11-05

PostSubject: Re: [solved]performance issues in 4.4   Fri Nov 11, 2016 5:11 am

Yes all files installed. Settings applied. But problem remains. (frame rate stuck around 28 unless I just look at the sky).
Back to top Go down
View user profile
InsaneJun
Look ma no hands
Look ma no hands
avatar

Posts : 44
Points : 361
Reputation : 7
Join date : 2016-10-27

PostSubject: Re: [solved]performance issues in 4.4   Fri Nov 11, 2016 5:13 am

@enyan0 wrote:
Yes all files installed. Settings applied. But problem remains. (frame rate stuck around 28 unless I just look at the sky).
is something thermal throttling any of your components because it is a laptop (they have bad thermals)

__________________________
Back to top Go down
View user profile
enyan0
Rookie poster
Rookie poster


Posts : 8
Points : 303
Reputation : 0
Join date : 2016-11-05

PostSubject: Re: [solved]performance issues in 4.4   Fri Nov 11, 2016 5:20 am

No throttling. I also don't the problem with my clean version of skyrim nor in other games (loads of fps there).

I load the game and the frame rate is low already since the start screen then jumps to thousands (I guess is dynadolod or some other dynamic manager of the detail). In loading screen as well, and even browsing savegames. Basically anywhere there is some models. I tried with low texture settings and distance settings but the fps does not even ramp up a little. It is like there is a fps limit (but there is not in my system).
Back to top Go down
View user profile
InsaneJun
Look ma no hands
Look ma no hands
avatar

Posts : 44
Points : 361
Reputation : 7
Join date : 2016-10-27

PostSubject: Re: [solved]performance issues in 4.4   Fri Nov 11, 2016 5:23 am

@enyan0 wrote:
No throttling. I also don't the problem with my clean version of skyrim nor in other games (loads of fps there).

I load the game and the frame rate is low already since the start screen then jumps to thousands (I guess is dynadolod or some other dynamic manager of the detail). In loading screen as well, and even browsing savegames. Basically anywhere there is some models. I tried with low texture settings and distance settings but the fps does not even ramp up a little. It is like there is a fps limit (but there is not in my system).
sounds like the enb is causing the problem do shift f12 in game this will disable the enb if you get normal frames its the enb shift f12 again to re enable enb

__________________________
Back to top Go down
View user profile
sftwlkr
New Face!
New Face!


Posts : 3
Points : 299
Reputation : 0
Join date : 2016-11-05

PostSubject: Re: [solved]performance issues in 4.4   Fri Nov 11, 2016 5:52 am

Im having the same issue on the exact same setup.  Disabling the ENB brought my frames up alot, but im still getting 30 fps in ALOT of zones, along with horrible constant fps drops.  Most notibly in whiterun when i go to the market my frames drop to 10-15 with constant stuttering.
Back to top Go down
View user profile
enyan0
Rookie poster
Rookie poster


Posts : 8
Points : 303
Reputation : 0
Join date : 2016-11-05

PostSubject: Re: [solved]performance issues in 4.4   Fri Nov 11, 2016 5:55 am

Disabling enb didn't do for me: Fps goes up to normal but then drop again as soon as I take action.
Fps never go below 28.
Back to top Go down
View user profile
enyan0
Rookie poster
Rookie poster


Posts : 8
Points : 303
Reputation : 0
Join date : 2016-11-05

PostSubject: Re: [solved]performance issues in 4.4   Fri Nov 11, 2016 10:20 am

Problem solved. I simply had to change in nvidia settings vsync, from application controlled to on. I prefer to use fast vsync thou, for faster interface. I get 60 fps average in game.
Back to top Go down
View user profile
RottenDub
Admin
Admin
avatar

Posts : 1706
Points : 3171
Reputation : 355
Join date : 2015-08-06
Age : 30
Location : Where bad dreams begin

PostSubject: Re: [solved]performance issues in 4.4   Fri Nov 11, 2016 10:24 am

@enyan0 wrote:
Problem solved. I simply had to change in nvidia settings vsync, from application controlled to on. I prefer to use fast vsync thou, for faster interface. I get 60 fps average in game.

Step 4: Set video settings from Nvidia Control Panel (Manage 3D Settings>Program Settings) or ATI equivalent for TESV.exe to the following:

Ambient Occlusion - OFF
Anisotropic Filtering - Application Controlled ( or 16x)
Antialiasing - Application Controlled
Antialiasing Transparency - OFF
Vsync - ON


scorn Still impressive to get 60 FPS on a laptop,can't get constant 60 outdoors on my PC.

__________________________
Back to top Go down
View user profile http://perfectlymodded.weebly.com/
enyan0
Rookie poster
Rookie poster


Posts : 8
Points : 303
Reputation : 0
Join date : 2016-11-05

PostSubject: Re: [solved]performance issues in 4.4   Fri Nov 11, 2016 10:32 am

Yeah I also get fps drops outdoor but very rarely below 40. These 1070 are beasts and overclock well also on a laptop (clevo).
Back to top Go down
View user profile
 
[solved]performance issues in 4.4
View previous topic View next topic Back to top 
Page 1 of 1

Permissions in this forum:You cannot reply to topics in this forum
Perfectly Modded :: Forum :: SPM 4.4-
Jump to:  

Free counters!